sonja-bakker-dieetSonja Bakker dieet

Snel afvallen met behulp van Sonja Bakker…..

Bijna iedereen heeft het weleens gedaan, gesonjabakkerd, een dieet waarmee je gewicht verliest met behulp van een van de boeken van Sonja Bakker.

In de boeken van Sonja Bakker beschrijft ze weekmenu’s. De menu’s bestaan uit gevarieerde maaltijden. Ook is er ruimte voor iets lekkers, je eet vooral minder calorieën dan je nodig hebt.

Sonja Bakker’s dieet is zo bekend, dat het zelfs een werkwoord geworden is, Sonjabakkeren. In de media is veel discussie geweest over dit dieet, omdat volgens deskundigen het dieet helemaal niet zo volwaardig is als Sonja zegt.

Voordelen van dit dieet

Het is een eenvoudige manier van afvallen, je krijgt duidelijke handvatten en het is effectief. Grote aantallen mensen zijn in korte tijd flink wat kilo’s kwijt geraakt. Het is makkelijk vol te houden, omdat je gevarieerd eet en precies weet wat je die dag gaat eten.

Nadelen Sonja Bakker dieet

Een nadeel is dat je weinig informatie krijgt over wat een gezond eet- en beweegpatroon nou eigenlijk inhoudt. Zonder die kennis is een kans op terugval groot.

Verder is het dieet niet volwaardig en zou je dus of uit verschillende groepen iets extra’s moeten eten, wat er voor zorgt dat je minder snel afvalt. Je kunt ook een aanvullende vitaminepreparaat nemen.

Heb jij ervaring met het Sonja Bakker dieet? Tips? Wil je deze delen? Laat dan hier onder een reactie achter.

Tot slot, wil je meer weten over gezond afvallen? Dan is ons gezond afvallen stappenplan een aanrader.

Geef een antwoord