Gezond afvallen doe je met deze tips

Gezond afvallen doe je met deze tips

Gezond afvallenGezond afvallen met een stappenplan

Snel afvallen doe je op verschillende manieren. Echter snel en gezond afvallen is iets wat lang niet iedereen doet.

Zo loop je met de welbekende crash dieten het risico op een tekort aan essentiele voedingsstoffen.

Kies daarom altijd een methode om af te vallen die verantwoord is. Het Sonja Bakker dieet is hier een goed voorbeeld van en dit geldt ook voor ons stappen plan gezond afvallen.

Het gezond afvallen stappen plan

Het stappen plan gezond afvallen is gebaseerd op gedragsverandering  van afvallen. De aandacht is meer gericht op het proces en hierdoor wordt afvallen gezien als een leerdoel. Dit klinkt misschien een beetje vaag, vandaar dat hieronder de stappen van ‘leren afvallen’ zo goed mogelijk wordt weergegeven

In 6 stappen bewust afvallen

Stap 1: Realiseer je dat afvallen bestaat uit meerdere onderdelen. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in een gezond eetpatroon, welke bewegingsnormen er zijn en je te verdiepen in het mentale onderdeel van afvallen. Denk hierbij maar eens aan hoe je motivatie, doorzettingsvermogen en/of zelfbeheersing kunt ontwikkelen.

Stap 2: Richt je op wat erbij afvallen komt kijken en niet op de prestatie op zich. Belangrijker is dat je je bezig gaat houden met zaken als hoe je blijvend gezond kunt eten en voldoende blijft bewegen.

Stap 3: Stel jezelf concrete, realistische en haalbare leerdoelen. Denk hierbij eens aan: “Ik ga 2 stuks fruit per dag eten” of “Ik ga vanaf nu elke pauze een wandeling maken”. Probeer het maar eens en je zult zien dat je blijvende resultaten behaalt.

Stap 4: Schrijf eens op hoe jij denkt leerdoelen te kunnen behalen. Lukt het je bijvoorbeeld niet om in je pauzes te gaan wandelen, dan zou je er voor kunnen kiezen om je aan te melden voor een cursus hardlopen. Een ander voorbeeld is dat je start met door de week voldoende fruit te eten en vervolgens ook in het weekend.

Stap 5: Deze stap is voor veel mensen de leukste, het gaat er namelijk om dat je je inspanningen op een gezonde manier gaat belonen, denk maar eens aan een sauna bezoek of iets dergelijks. Belangrijk is wel dat je de inspanning beloont en niet het resultaat. Dus beloon jezelf met het feit dat je volop bezig bent met bijvoorbeeld een hardloopcursus en niet met het eindresultaat.

Stap 6: De laatste stap bij het leren afvallen is dat je het voor jezelf zo leuk mogelijk maakt. Ga dus op zoek naar een combinatie van gezond en lekker eten, keuze genoeg! Hetzelfde geldt voor bewegen. Wanneer je houdt van de natuur is het natuurlijk erg leuk om te gaan wandelen door de bossen of om een strandwandeling te maken.

Gezond afvallen tips

Wil je meer weten? Bekijk dan ook onze afvallen tips.

Tot slot heb je ervaring met gezond afvallen of wil je meer weten? Laat het ons weten. Dit doe je door een reactie achter te laten via het onderstaande reactieformulier.

Geef een antwoord