Smoohties-makenSmoothies maken:

Smoothies maken is niet zo heel moeilijk. Je kunt ze heel eenvoudig gewoon thuis maken. Wat je nodig hebt is een goed en lekker recept. Ook heb je keukengerei nodig waarmee je de groente en /of het fruit klein kunt maken.

smoothies maken met blender

Wanneer je zelf smoothies gaat maken heb je meestal een blender of keukenmixer nodig. Echter bij sommige smoothie recepten, bij sommige fruit smoothies heb je geen blender nodig.

Smoothies maken met yoghurt of een banaan

De basis van een smoothie bestaat meestal uit yoghurt en/ of een banaan. Dit is vanwege de romige eigenschap en ook omdat het goede bindmiddelen zijn. Daarnaast zijn beide een bron van vitamine en mineralen. Zo is yoghurt een bron van calcium en eiwitten.  Een heerlijk voorbeeld van de een yogurt smoothie is onze aardbeien smoothie.

Kies je voor een banaan? Dan willen je de tip meegeven om een overrijpe banaan te gebruiken. Heb je deze niet in huis? Leg dan de banaan een nachtje in je diepvries.

Waarom zijn smoothies gezond?

Smoothies zijn over het algemeen gezond. Om er zeker van te zijn check je altijd het recept. Zeker wanneer het door jou gekozen recept bestaat uit een mix van groent, fruit en mager yoghurt. De belangrijkste redenen waarom smoothies gezond zijn vind je hieronder..

  • De verhouding volume en gewicht levert weinig calorieën.
  • Een smoothie bevat veel nodige voedingsstoffen.
  • Een smoothie bevat veel vezels.
  • Een smoothie geeft een voldaan gevoel.

Groene smoothies maken

Wil je het helemaal gezond doen? Maak dan je eigen groene smoothie. Deze smoothies worden vaak van spinazie en/of boerenkool gemaakt. Deze smoothies staan o.a. bekend om hun zuiverende werking. Zo is onze groene smoothie met appel eenvoudig te maken en ontzettend lekker.

Naast de groene smoothie heb je ook nog de mogelijkheid om voor groentesappen te kiezen. Deze kan je kant en klaar kopen of ze zelf maken. Een bekend recept van een groentesap is de rauwe rode biet smoothie.