ziekenhuis-dieetZiekenhuisdieet

Dit dieet is ontstaan in het ziekenhuis om mensen in rap tempo te laten afvallen zodat zij geopereerd kunnen worden.

Het dieet is dus uitermate geschikt voor mensen die snel moeten afvallen.

Tegenwoordig is het Ziekenhuisdieet een populair koolhydraatarm dieet dat onder het grote publiek gevolgd wordt door mensen die bijvoorbeeld snel een paar kilo´s willen verliezen voor de zomer of voor een bruiloft.

Hoe werkt het Ziekenhuisdieet?

Als je dit dieet wilt typeren kun je het Ziekenhuisdieet het best plaatsen in de categorie crashdiëten. Deze crashdiëten zijn allemaal ontwikkeld om binnen korte tijd relatief veel kilo´s te verliezen en dit doe je door je eetgedrag voor een kortere periode drastisch aan te passen.

Zo krijg je gedurende de periode van aangepast eten minder calorieën binnen en eet je niet voldoende gevarieerd. Dit dieet is een intensieve vorm van een eiwitrijk dieet. Simpel gezegd je eet een bepaalde periode drastisch anders door je te houden aan het voorgeschreven recept.

Bekijk hier het Ziekenhuisdieet schema om snel af te vallen…

Kanttekeningen bij het Ziekenhuisdieet:

Ondanks de bewezen effecten van het Ziekenhuisdieet is het aan te raden om je goed te laten adviseren over wat je wel en wat niet mag eten. De reden dat je zo snel af valt van dit dieet is dat je lichaam veel te weinig voedingsstoffen binnen krijgt dan dat het nodig heeft. Volg dit dieet dan ook nooit langer dan 4 weken , hierdoor voorkom je voedsel tekorten.

Wanneer je dit dieet volgt is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en geduld met je zelf te hebben. De een valt namelijk meer en/of sneller af dan de ander, het tempo in spijsvertering kan van mens tot mens enorm variëren.

Vanwege het iets wat radicale karakter van het dieet is het verstandig om hulp/raad in te winnen van een voedingsdeskundige. Mocht je meer willen weten of het dieet of wil je een weekoverzicht met recepten kun je ook altijd even mailen via het contactformulier rechtsonder.

Wanneer je last hebt van allergieën, gebruik je medicijnen en/of heb je last van bepaalde aandoeningen? neem dan voordat je begint aan het Ziekenhuisdieet eerst altijd contact op met je huisarts.

Tot slot wil ik je er op wijzen dat het zogenaamde jojo effect veel voorkomt bij mensen die een crashdieet hebben gevolgd. Dit jojo effect houdt in dat mensen die eerst in korte tijd veel afvallen binnen no-time weer aankomen en soms nog meer wegen dan voor het dieet.

Heb jij ervaring met het Ziekenhuis dieet? Tips? Wil je deze delen? Laat dan hier onder een reactie achter

Geef een antwoord