Een koolhydraatarm dieet als het Prodimed dieet, heb jij ervaring?

Een koolhydraatarm dieet als het Prodimed dieet, heb jij ervaring?

prodimed-dieetProdimed dieet

Een koolhydraatarm dieet als het prodimed dieet kan zeker in de beginfase erg zwaar kan zijn

Per dag krijg je namelijk met behulp van de door Prodimed voorgeschreven maaltijdvervangers maar 600 calorieën binnen.

Geen koolhydraten, melkproducten en fruit

De maaltijdvervangers die bij dit dieet horen bestaan uit poeders waarvan je shakes of pannenkoeken kunt maken. Daarnaast kun je soep en pudding maken van de producten van Prodimed. Gedurende het dieet mag je zeker geen koolhydraten eten maar melkproducten en fruit zijn ook uit den boze. Naast de maaltijdvervangers mag je eigenlijk alleen onbeperkt rauwkost eten.

Het is begrijpelijk dat voor veel mensen het eten van maaltijdvervangers gecombineerd met rauwkost zwaar valt, gelukkig voor deze mensen is het maar tijdelijk. Wanneer je een aantal weken het Prodimed eiwitrijke dieet hebt gevolgd kom je in een andere fase en wordt het minder streng. Zo mag je naar verloop van tijd ook andere producten eten.

Blijf veel drinken, bij voorkeur water

Zoals bij veel diëten is het wel belangrijk dat je veel blijft drinken en bij voorkeur water. Wanneer je namelijk 2 tot 3 liter water per dag drinkt worden de afvalstoffen makkelijker door het lichaam afgevoerd.

Hoe werkt het Prodimed eiwitdieet?

Het Prodimed dieet bestaat uit verschillende fases. Om precies te zijn het er drie, zo heb je namelijk de actieve fase, de overgangsfase en de onderhoudsfase.

De actieve fase

Deze actieve fase wordt door de meeste mensen omschreven als pittig, deze periode duurt ongeveer 4 weken. Tijdens deze eerste weken van het eiwitdieet van Prodimed is het alleen toegestaan om elke dag 5 gerechten met maaltijdvervangers te eten. Daarnaast kun je onbeperkt rauwkost en in sommige gevallen verse groenten eten.

De overgangsfase

In de praktijk duurt deze fase net als de actieve fase meestal ook 4 weken. Het mooie van deze fase is dat dit gedeelte van het eiwit dieet volgens velen een stukje makkelijker vol te houden is. Tijdens deze fase worden namelijk geleidelijk aan extra producten toegevoegd die je tijdens het dieet weer mag eten.

Het gaat hierbij om producten als fruit,volkorenbrood, zuivel en zilvervliesrijst. Naast deze nieuwe producten is het nog wel de bedoeling dat je dezelfde eiwitrijke producten eet die als maaltijdvervangers door Prodimed zijn voorgeschreven.

De onderhoudsfase

Deze periode duurt in de praktijk meestal tussen de twee en vier weken. Het doel van deze onderhoudsfase is om je lichaam weer langzaam te laten wennen aan een volwaardig voedselpatroon. Tijdens deze periode mag je dan ook naast maaltijdvervangers van Prodimed en de groente, fruit, zuivel, volkorenbrood en zilvervliesrijst ook dagelijks een stukje vlees of vis eten.

Veel mensen slaan de laatste fase over of maken deze periode niet af. Veel mensen doen dit om dat zij hun doel hebben bereikt, namelijk dat zij zijn afgevallen. Maar eigenlijk is deze fase misschien wel het belangrijkst, door een grondige onderhoudsfase aan te houden voorkom je namelijk het jojo effect. Bij dit effect verliezen mensen eerst gewicht en binnen no time zit het er weer aan. LET GOED OP DUS!!!!!

Geef een antwoord