dr-frank-dieetDr. Frank dieet

Wie is Dr.Frank?

Het Dr.Frank dieet of ook wel het “1 kilo per week dieet” genaamd is een begrip in Nederland. Maar wie is nu eigenlijk de man achter dit dieet?

De man om wie het gaat is de heer Frank van Berkum. Dr.Frank is werkzaam binnen de ziekenhuisgroep Twente waar hij actief is als vasculair geneeskundige en internist. Zijn werkgebied is de bestrijding van overgewicht.

Als het om overgewicht gaat, is Dr.Frank in Nederland een autoriteit. Zijn deskundigheid heeft hij ontwikkeld tijdens zijn wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit en gevolgen van de bekendste diëten en natuurlijk tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden.

De gedachte achter het Dr.Frank dieet:

Het Dr.Frank is een zogenaamd eiwitrijk dieet en een koolhydraatarm dieet. Dit wil zeggen dat je gedurende het dieet veel producten eet en drinkt die boordevol eiwitten zitten. Kenmerkend aan eiwitrijke producten is dat zij er voor zorgen dat je je snel verzadigd voelt.

Door dit verzadigde gevoel zul je minder snel in de verleiding komen om tijdens je afvalpoging “verkeerde” en ongezonde producten te gaan eten. Een andere bijkomstigheid van eiwitrijke producten is dat het er voor zorgt dat je spiermassa tijdens het afvallen zoveel mogelijk intact blijft. Deze spiergroepen kunnen wij goed gebruiken om verbranding in rust te creëren of te behouden. Spieren verbranden namelijk energie(calorieën) om te kunnen functioneren.

Het streven van het Dr.Frank dieet is om elke week 1 kilo af te vallen. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat je eet volgens de recepten van Dr.Frank. Daarnaast is het de bedoeling dat je 1.000 calorieën minder binnenkrijgt ten opzichte van je dagelijkse behoefte. Wil je meer weten over je dagelijkse behoefte of heb je tot nu toe andere vragen? Mail mij dan even, als diëtiste ben ik natuurlijk goed in staat je te adviseren.

Het grote voordeel het Dr.Frank dieet?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die het Dr.Frank dieet nauwkeurig volgen binnen een zeer korte tijd gewicht verliezen. Dit in tegenstelling tot vele andere diëten. Bij deze diëten val je namelijk pas na een aantal weken af. Wil je snel afvallen of afvallen voor een speciale gebeurtenis misschien een vakantie, bruiloft of na een bevalling? Dan is dit dieet een uitstekende methode

nadelen dr Frank dieet

Net zoals de meeste andere koolhydraatarme diëten kent het dr Frank dieet ook nadelen. Zeker wanneer je dit dieet gedurende een langere periode volgt loop je o.a. het risico op een tekort aan bepaalde voedingstoffen als voedingsvezels en vitamines.

Heb jij ervaring met het Dokter Frank dieet? Tips? Wil je deze delen? Laat dan hier onder een reactie achter

Geef een antwoord