[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vlinder crunch

De vlinder crunch is een buikspieroefening die geschikt is voor de wat meer gevorderde sporter, die zijn of haar onderbuikspieren wil trainen. Om deze oefening technisch goed en met de juiste intensiteit te kunnen doen is het nodig dat je buikspieren zich al lichtjes tekenen. Zeker wanneer je meer details zichtbaar in je buikspieren hebben doe je er goed aan om deze buikspieroefening op te nemen in je programma, want je gaat bij deze oefening je buikspieren in een rap tempo voelen branden.

Wat belangrijk is bij buikspieroefeningen is, dat je de juiste techniek, houding en inspanning/rustverhouding aanneemt. Zo haal je veel meer uit je oefeningen, je resultaten zijn beter en belangrijker nog je voorkomt die vervelende blessures waardoor je aan de kant komt te zitten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Waar moet je opletten bij de Vlinder crunch..

Hieronder lees je stap voor stap hoe je Vlinder crunch technisch, efficient en veilig uitvoert

  1. Ga met je rug op je matje of op de grond liggen.
  2. Probeer je beide voetzolen tegen elkaar aan te drukken (een soort van kleermakerszit alleen liggend).
  3. Doe je beide handen achter je hoofd en laat je ellebogen losjes naar buiten vallen.
  4. Probeer zoveel mogelijk spanning op je buik en aan de zolen van je voeten te houden.
  5. Verplaats je schouders naar voren door gebruik te maken van je buikspieren.
  6. Probeer je buikspieren vast te houden en verplaats je lichaam vervolgens weer terug naar de startpositie.
  7. Het aantal herhalingen is afhankelijk van hoe gevorderd je bent. Het is hoe dan ook belangrijk dat je de oefening rustig opbouwt.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1909″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Zet de volgende stap.. Heb je deze oefening geprobeerd maar en wil je meer oefeningen waarmee je jouw onderbuikspieren traint? Probeer dan de Leg raise. Deze oefening zorgt ook nog eens voor een stevigere onderrug.

Wil je meer weten over de juiste techniek en trainingsmethodiek? Lees dan meer over onze buikspieroefeningen youtube kanaal.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Andere interessante buikoefeningen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]