V up voor de gevorderde

De V up crunch is een populaire buikspieroefening waarmee we uitstekend de onderbuikspieren trainen. Wij raden dan ook iedereen die een strakke buik wil om  deze crunch in zijn of haar schema op te nemen.

Door te kiezen voor deze buikspieroefening zul je merken dat door de intensiteit van deze oefeningen je tijdens het trainen de onderkant van je buik heerlijk zult voelen branden. Je spieren worden goed aan het werk gezet en geprikkeld om te groeien.

Echter zoals bij eigenlijk alle fitness oefeningen is het belangrijk dat je de juiste houding en techniek, ademhaling, krachtinspanning en inspanning / rustverhouding hanteert. Zo krijg je het snelst resultaat en blijf je gewaarborgd van vervelende blessures.

Aandachtspunt V up crunch voor gevorderde..

Met namen rust, controle en de juiste ademhaling is een specifiek een aandachtspunt bij deze oefening. Deze oefening doet namelijk een beroep op je vaardigheid om zoveel mogelijk in balans te blijven.

V up crunches voor gevorderde doe je zo..

Laten we snel aan de slag gaan met de v up crunch voorgevorderde en volg de volgende stappen..

  1. Ga met je rug op een matje liggen of anders op de grond.
  2. Strek je benen loodrecht naar boven
  3. Druk vervolgens je navel naar binnen en zorg voor een rechte rug.
  4. Plaats je armen gestrekt naast je lichaam.
  5. Beweeg vervolgens langzaam je beide armen zover mogelijk richting je tenen zo onstaat de v-vorm. Belangrijk is dat je uit ademt op het moment dat je je armen strekt en in ademt op het moment dat je je armen weer langzaam laat zakken.
  6. Probeer de oefening 10 keer te herhalen, neem vervolgens 45 seconden rust en doe hetzelfde nog 2 ronden (sets van 10 keer)

Zet de volgende stap..

Heb je deze oefening geprobeerd maar voel je je buikspieren niet echt branden of heb je het gevoel dat je de techniek niet goed toepast? Bekijk dan onze V up crunch video.

Wil je meer weten over de juiste techniek en trainingsmethodiek? Lees dan meer over onze buikspieroefeningen youtube kanaal.

Andere interessante buikoefeningen

V up crunch buikspieroefening voor gevorderden