Instructie plank oefening Youtube

Onze Plank oefening op Youtube laat een buikspieroefeningen zien waarmee je met name je onderbuikspieren traint. Bij deze oefening is het houden van de juiste balans enorm belangrijk.  Rust, controle en de juiste houding zijn bij de Plank oefening, daar draait het dan ook om bij de Plank oefening met een fitnessbal.

Raak je uit balans, dan zal je als snel merken dat je een verkeerde houding aanneemt en dat je de spieren van de onderkant van je buik minder goed zult voelen branden. Wanneer dit gebeurt blijven de resultaten achter en loop je enorm veel kans op blessures.  Dit is natuurlijk zonde van je inspanningen.

Om dit te voorkomen doe je er verstandig aan om de nodige kennis en kunde op te doen over deze oefeningen. Een goede start maak je door onze Plank oefening op Youtube te bekijken.

Onze plank oefening op Youtube

Plank oefening uitleg 

Een uitleg van onze Plank oefening op Youtube vind je hieronder. Lees op je gemak en stap voor stap welke techniek bij de oefening hoort.

  • Stap 1: Steun met je onderarmen op de bal en zorg ervoor dat er ruimte over blijft tussen jou en de bal.
  • Stap 2: Strek vervolgens been voor been naar achter zodat je op beide tenen balanceert.
  • Stap 3: Blijf geconcentreerd en zorg ervoor dat je lichaam zo recht mogelijk is en dat alleen je onderarmen de bal raken.
  • Stap 4: Maak met beide armen een hoek van 90 graden.
  • Stap 5: Houd gedurende de hele oefening je buikspieren gespannen.
  • Stap 6: Houd de oefening zolang je kunt vol. Neem daarna rust en herhaal de oefening nog een keer. Wanneer je een beginner bent is het normaal dat je de oefening nog niet gedurende een lange periode kunt uitvoeren.

Andere buikoefeningen voor je workout!

Zoek je andere buikspieroefeningen om aan je schema toe te voegen? Ga dan naar ons buikspieroefeningen op Youtube kanaal. Je vindt diverse video waarin de oefeningen duidelijk voorgedaan worden.

De instructies bij de Plank oefening..

Door op het volgende linkje te klikken vind je de instructies die horen bij Plank oefening.

Populaire artikelen