Side crunch

De side crunch is een mooie buikspieroefening die zeker regelmatig bij de meer gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan. Deze manier van crunchen zorgt er namelijk voor dat je een specifiek gedeelte van je buikspieren geïsoleerd traint waardoor je eenvoudiger een mooi afgetekend wasbordje krijgt. Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet door te trainen. De juiste voeding en vetpercentage spelen uiteraard ook een rol.

Wat train je met Side crunches?

Met de side crunch train je met name de op wat diepere gelegen schuine buikspieren. Deze schuine buikspieren worden door nog al wat mensen overgeslagen tijdens de training en dit is zonde. Deze spieren zorgen namelijk voor die mooie lijn in je lichaam.

De side crunch uitleg..

De uitleg voor de side crunch vind je hieronder. Volg de stappen en haal het maximale rendement uit je training.

  1.  Ga liggen op je rug en bij voorkeur op een matje.
  2. Plaats je benen naast elkaar in een hoek van 45 graden.
  3. Plaats je beide armen gestrekt langs je lichaam met de handpalmen gericht naar de grond.
  4. Kruis je benen bij je enkels.
  5. Houd ruimte over tussen je borst en kin en kijk naar boven.
  6. Beweeg je lichaam naar voren door druk te zetten op uw buikspieren.
  7. Beweeg langzaam weer terug en behoud de spanning op de buikspieren totdat je weer terug bent in de startpositie.
  8. Het aantal herhalingen is afhankelijk van je fysieke gesteldheid. Het is belangrijk om rustig aan te doen en geduld te hebben.
Tip: kijk tijdens de oefening altijd schuin naar boven richting het plafond. Zorg daarnaast voor ruimte tussen je kin en borst. Op deze manier voorkom je nek-en rugklachten.

Zet de volgende stap.. Wil jij meer oefeningen die je onderbuikspieren prikkelen? Bekijk dan de basic crunch en neem de oefening op in je buikspieren sessies

Andere interessante buikoefeningen