[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Plank oefening

Welke spieren je traint met de plank zijn voor namelijk je bovenste buikspieren, spieren aan de onderkant van je buik en je rug. Praktijk leert ons dat de plank oefening vrij snel resultaat geeft en dat de plank goed is voor het ontwikkelen van wat wij noemen core stability. Doordat je bij deze buikspieroefening onder druk een bepaalde pose aanneemt wordt je lichaam gedwongen balans te houden. Bij dit proces van in balans houden doet je lichaam naast je buik en rugspieren ook een beroep op allerlei kleinere omliggende spieren die bij geïsoleerd trainen minder worden aangesproken.

Buikspieren trainen voor een strakke buik..

Zeker bij buikspieren trainen is het  belangrijk om variatie in buikspieroefeningen aan te brengen. Op deze manier geef je al jouw buikspieren een trainingsprikkel, voorkom je overbelasting en doe je ook wat anders dan Crunches. De plank oefening in je schema opnemen kan dus zeker geen kwaad. Hoe deze oefening in zijn werk gaat lees je hieronder bij de uitleg.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Plank oefening uitleg

Haal meer en sneller resultaat en lees de uitleg die hoort bij de plank oefening.

  1. Ga op je knieën zitten en plaats vervolgens je onder armen in een hoek van 90 graden naar de grond.
  2. Recht je rug en strek je benen zodat je op de tenen komt te staan en zorg er voor dat je benen dicht naast elkaar staan.
  3. Laat je hakken iets naar buiten zakken.
  4. Span je spieren en stap vervolgens met 1 been iets naar buiten en daarna weer terug naast je andere been.
  5. Doe het zelfde bij stap 4 alleen dan met je andere been.
  6. Herhaal de oefening 10 keer(1 x is van links naar rechts) neem vervolgens 45 seconden rust en herhaal mogelijk het hele traject in 2 reeksen van 10 keer.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”878″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Zet de volgende stap.. Heb je deze oefening geprobeerd maar en wil je meer oefeningen om buikspieren te kweken? Bekijk dan hoe  onderbuikspieren trainen werkt.

Wil je meer weten over de juiste techniek en trainingsmethodiek? Bekijk dan de plank oefening op Youtube.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Andere interessante buikoefeningen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]