[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Oblique crunch

De oblique is een mooie buikspieroefening die zeker regelmatig bij de meer gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan. Deze manier van crunchen zorgt er namelijk voor dat je een specifiek gedeelte van je buikspieren geïsoleerd traint waardoor je eenvoudiger een mooi afgetekend wasbordje krijgt. Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet door te trainen. De juiste voeding en vetpercentage spelen uiteraard ook een rol.

Wat train je met Oblique crunch?

Met de side crunch train je met name de op wat diepere gelegen schuine buikspieren. Deze schuine buikspieren worden door nog al wat mensen overgeslagen tijdens de training en dit is zonde. Deze spieren zorgen namelijk voor die mooie lijn in je lichaam.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De Oblique crunch uitleg..

De uitleg voor de Oblique crunch vind je hieronder. Volg de stappen en haal het maximale rendement uit je training.

  1. Bij deze stap is het de bedoeling dat je je in een hoek van 90 graden buigt en waarbij  je je voeten plat op de grond zet met de neuzen naar voren.
  2. Doe je armen gestrekt richting het plafond en span je buikspieren aan.
  3. Verplaats je boven lichaam vervolgens zover mogelijk richting de tenen van of je link- of je rechtervoet. (afhankelijk welke kant van je buikspieren je traint)
  4. Wanneer je op het hoogste punt bent van stap 3, zorg er dan vervolgens voor dat je dit dan een paar seconden vasthoudt.
  5. Ga langzaam weer terug naar de beginpositie.
  6. Het aantal herhalingen is natuurlijk afhankelijk van je status, ben je een beginner of gevorderde.

Tip: kijk tijdens de oefening altijd schuin naar boven richting het plafond. Zorg daarnaast voor ruimte tussen je kin en borst. Op deze manier voorkom je nek-en rugklachten.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1939″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_separator][vc_column_text]

Zet de volgende stap.. Wil jij meer oefeningen die je onderbuikspieren prikkelen? Bekijk dan de basic crunch en neem de oefening op in je buikspieren sessies

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_separator][vc_column_text]

Andere interessante buikoefeningen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]