Basic Crunch

De basis Crunch is een buikspieroefening die ideaal is om een strakke en platte buik te trainen. Het zijn met name de bovenste buikspieren die je traint zijn hiervoor essentieel. De basis crunch is daarom geschikt voor jouw complete strakke buik workout.

Wat maakt de Basic crunch zo effectief?

Tijdens crunches isoleer je een specifiek gedeelte van je buik. Zo ontstaat er een trainingsprikkel die je buikspieren een boost geven om zich te gaan ontwikkelen. Me crunches kan je veel trainingsdoel gerichter je buikspieren trainen. Zeker in tegenstelling tot de sit ups varianten buikspieroefeningen. Bij sit ups train je naast je buikspieren van ook andere delen van je lichaam. Naast de Basic crunch zijn er vele varianten die zorgen voor focus tijdens het buikspieren trainen.  Bekende varianten zijn de v upreverse crunch en leg raises.

Aan de slag met de basic Crunch

Door onderstaande stappen aan te houden haal je meer uit je oefeningen. simpel weg om dat je verantwoord en gericht je buikspieren traint.

  1.  Ga rustig op de grond of op een matje liggen en zorg voor een rechte rug.
  2. Zet je beide benen in een hoek van 45 graden, dit doe je door je knieën te buigen.
  3. Laat je beide voeten iets van de grond komen en houd deze een paar centimeter van de grond.
  4. Plaats je beide handen losjes achter je hoofd en laat je ellebogen iets naar buiten vallen.
  5.  Zorg voor voldoende ruimte tussen je kin en borst en kijk gedurende de oefening zoveel mogelijk naar boven.
  6. Span je buikspieren aan en beweeg je bovenlichaam richting je knieën.
  7. Houd de spanning op je buikspieren en beweeg langzaam en gecontroleerd weer terug naar de startpositie.

Ben je een beginnend sporter of zijn je buikspieren nog niet goed ontwikkeld? Doe deze oefening dan 10 keer en neem vervolgens 30 seconden rusten en maak dan nog eens 10 herhalingen. Ben je al gevorderd, schroef dan het totaal herhalingen op tot 15. Ben je vergevorderd maak dan niet alleen 15 herhalingen maar doe de oefening niet twee keer 15 herhaling maar 3 keer of zelfs 4 keer.

Zet de volgende stap.. Wil jij meer oefeningen die je buikspieren isoleren tijdens het trainen? Bekijk dan de instructies voor de reverse crunch. Wil je meer weten over de juiste techniek en trainingsmethodiek? Lees dan meer over onze buikspieroefeningen youtube kanaal.

Wil je meer weten over de juiste techniek en trainingsmethodiek? buikspieroefeningen youtube kanaal.

Andere interessante buikoefeningen