Sit up bank training

Wil jij snel en strakke buik? Kies dan  voor buikspieroefeningen die bewezen effectief zijn.

Zo leert de praktijk ons dat een sit up bank training een ideale vorm van buikspieroefeningen voor thuis is.

je bent namelijk met een sit up bank instaat om je buikspieren geïsoleerd trainen waardoor je sneller resultaat zult zien. Dit maakt trainen met een sit up bank ook zo enorm populair

Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet door te trainen. De juiste voeding en vetpercentage spelen uiteraard ook een rol.

Lijflijn sit-up bank trainingWaarom kiezen voor een sit up bank training?

Een sit up bank is een veilige manier van trainen die je spieren als het ware dwingen om net meer kracht te zetten tijdens de oefening. Het gevolg van deze extra aanzet is dat je buikspieren meer gestimuleerd worden om te groeien.

Daarnaast is een sit up bank vaak goedkoop in de aanschaf en eenvoudig thuis op te bergen. Enorm makkelijk wanneer je even wat tijd over hebt? Je pakt je sit up bank erbij en binnen no time ben je aan het trainen.

De uitleg sit up bank oefeningen..

Met onderstaande stappenplan train voornamelijk jouw bovenste buikspieren. Door deze stappen te doorlopen train je niet alleen veilig maar ook nog eens effectief.

Stap 1: Stel de sit-up bank zo in dat deze horizontaal komt te staan. Stap 2: Neem plaats op het apparaat. Dit betekent dat je op je rug gaat liggen en dat je je benen op de steunen voor je plaatst. Stap 3: Plaats je handen naast je hoofd. Stap 4: Beweeg je hoofd vervolgens langzaam naar voren door het aanspannen van je buikspieren. Stap 5: Houd zo lang mogelijk spanning op je buikspieren en verplaats je lichaam dan langzaam weer terug naar de startpositie.

Tips! Zet altijd alleen kracht vanuit je buik en trek nooit aan je nek of hoofd tijdens deze oefening. Mocht je merken dat de oefening te zwaar is, maak dan minder herhalingen en blijf wel goed op je techniek letten.

Voor een completere sixpack workout bekijk je ook onze oefeningen waarmee je jouw onderbuikspieren traint?

Zet de volgende stap..

Wil jij meer variate in je buik oefeningen? Bekijk dan ook een aantal van de beste buikspieroefeningen zoals onze schuine buikspieroefeningen.