Een crunch oefening met een sit up bank

Buikspieroefeningen | Buikspieroefeningen voor thuis | Plank oefening | buik oefeningen |

Een crunch oefening met sit up bank is een mooie manier van buikspier trainen die zeker regelmatig bij zowel de beginnende als de gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan.

Deze buikspieroefening zorgt er namelijk voor dat je specifieke gedeeltes van je buikspieren geïsoleerd kunt trainen. Dit maakt trainen met een sit up bank ook zo enorm populair

Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet door te trainen. De juiste voeding en vetpercentage spelen uiteraard ook een rol.

Lijflijn.nl Crunch oefeningVoordeel van een crunch oefening met een sit up bank?

Door het gewicht van de bal prikkel je jouw buikspieren net even iets meer om te groeien. Daarnaast is een sit up bank vaak goedkoop in de aanschaf en eenvoudig thuis op te bergen. Buikspieroefeningen voor thuis met een sit up bank zijn daarom echt een aanrader.

De uitleg van onze buikspieroefening met een sit up bank..

De uitleg van deze oefening vind je hieronder is gericht op het trainen van je onderste buikspieren. Wanneer je onderstaande stappen doorloopt haal je het maximale rendement uit je training.

Stap 1: Stel de sit-up bank zo in dat het ligvlak schuin komt te staan. Stap 2: Neem plaats op het apparaat. Dit betekent dat je op je rug gaat liggen en dat je je benen op de steunen voor je plaatst. Stap 3: Plaats je handen naast je hoofd. Stap 4: Beweeg je hoofd vervolgens langzaam naar voren door het aanspannen van je buikspieren. Stap 5: Hou zo lang mogelijk spanning op je buikspieren en verplaats je lichaam dan langzaam weer terug naar de startpositie.

Tip! Zet altijd alleen kracht vanuit je buik en trek nooit aan je nek of hoofd tijdens deze oefening. Mocht je merken dat de oefening te zwaar is, maak dan minder herhalingen en blijf wel goed op je techniek letten. Zet de volgende stap.. Wil jij meer variate in je buik oefeningen? Bekijk dan ook een aantal van de beste buikspieroefeningen zoals bijvoorbeeld de plank oefening.