Basic crunch video met een ab trimmer

Buikspieroefeningen, basic crunch, side crunch, buikspieroefeningen youtube, Youtube buikspieroefeningen voor beginners.

Onze basic crunch oefening op Youtube laat een buikspieroefeningen zien waarmee je met name je onderbuikspieren traint. Bij deze oefening is het houden van de juiste balans enorm belangrijk.  Rust, controle en de juiste houding zijn bij de basic crunch met een ab trimmer, daar draait het dan ook om bij de basic crunch oefening met een fitnessbal.

Lijflijn.nl - Basic crunchRaak je uit balans, dan zal je als snel merken dat je een verkeerde houding aanneemt en dat je de spieren van de onderkant van je buik minder goed zult voelen branden. Wanneer dit gebeurt blijven de resultaten achter en loop je enorm veel kans op blessures.  Dit is natuurlijk zonde van je inspanningen.

Om dit te voorkomen doe je er verstandig aan om de nodige kennis en kunde op te doen over deze oefeningen. Een goede start maak je door onze basic crunch op Youtube te bekijken.

Basic crunch uitleg op video!

  • Stap 1: Ga op je rug liggen en zorg er voor dat de achterkant van je hoofd rust op het onderste kussentje van het apparaat.
  • Stap 2: Buig je benen totdat ze ongeveer in een hoek van 90 graden staan.
  • Stap 3: Zorg er voor dat je beide voetzolen zo plat mogelijk op de grond blijven staan en houd daarbij ongeveer 30cm ruimte tussen beide voeten.
  • Stap 4: Strek vervolgens je handen en plaats ze op de dwarsstang boven je hoofd.
  • Stap 5: Beweeg je hoofd langzaam naar voren. Wanneer je dit goed doet zal het apparaat iets naar voren kantelen en voel je je buikspieren samentrekken.
  • Stap 6: Houd enige tijd spanning op de spieren en verplaats je lichaam langzaam weer terug naar je beginstand.

Bekijk hier de basic crunch op video!

Andere buikoefeningen voor je workout!

Zoek je andere buikspieroefeningen om aan je schema toe te voegen? Ga dan naar ons buikspieroefeningen op Youtube kanaal. Je vindt diverse video waarin de oefeningen duidelijk voorgedaan worden.

Heb je geen ab trimmer in huis?

Probeer dan de Basic crunch zonder ab trimmer. De juiste techniek en handige tips vind je op onze basic crunch artikel.

Populaire artikelen