WAT ZIJN DE BESTE BUIKSPIEROEFENINGEN?

De beste oefeningen zorgen voor een prikkel waardoor je jouw spieren aanspreekt om te werken. Deze prikkel moet uiteraard niet te belastend zijn zodat je te lang in het “rood” traint. Kies daarom altijd voor een schema van oefeningen die bij jou conditie past.

Bij buikspieren trainen heb je de keuze uit Crunches en Sit ups. Beide varianten geven je buikspieren een aanzet tot groei. Het verschil is dat crunches je buikspieren isoleren en dus een groter beroep doen op je spieren. Met Sit ups train je naast je buikspieren ook andere onderdelen van je lichaam.

buikspieroefeningenBUIKSPIEROEFENINGEN VOOR THUIS

Ideaal voor mensen die geen zin of geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Met onze verschillende buik oefening boek je dezelfde resultaten dan in de sportschool.

Wil jij buikspieren trainen? Kies dan een buikspieroefeningen schema die bij jou past.  Je hebt ze namelijk voor mannen, vrouwen maar ook voor beginners en mensen die een sixpack willen trainen.

Er zijn zelfs speciale schuine buikspieroefeningen voor thuis

BUIKSPIEROEFENINGEN OP YOUTUBE

Ben je een beginners of heb jij het idee dat je niet op de juiste manier traint en blijven hierdoor de resultaten voor jouw gevoel wat achter?Dan doe je er zeker verstandig aan om onze selectie buikspieroefeningen op youtube te bekijken.Welke oefeningen erop ons kanaal te vinden zijn zie je hieronder..

Een complete workout

Voordat je begint met buikspieroefeningen, is het goed om te weten hoe je buikspieren eruit zien.  De buikspiergroep bestaat uit drie grote onderdelen. De zijkant,- onderkant- en bovenkant buikspier.  Wil je een complete workout? Kies dan voor oefeningen waarmee je deze 3 onderdelen geïsoleerd kunt trainen.

Aan de slag met een totale workout? Bekijk dan een selectie van de beste oefeningen om de onderbuikspieren te trainen.

Deze zijn voor je schuine buikspieren

En de oefeningen waarmee je jouw bovenste buikspieren traint Vind je hier!

BELANGRIJKE TIPS VOOR HET TRAINEN VAN JE BUIKSPIEREN

Het is raadzaam om slechts 3 keer in de week je buikspieren te trainen. Train ze in ieder geval zeker niet op 2 achtereen volgende dagen. Geef jouw lichaam altijd voldoende tijd om te herstellen. Daarnaast zorgt de rust ervoor dat je buikspieren sneller groeien.

  • Kies de juiste oefeningen (Kies voor een prikkelende en afwisselende buikspieroefeningen work-out)
  • Herstellen (Een herstelperiode laat je buikspieren sneller groeien)
  • Wissel van trainingsintensiteit (Te licht, te weinig of langdurig met de zelfde weerstand trainen zorgt ervoor dat resultaten wegblijven)

Wil je een platte buik?

Train dan alle buikspieren met behulp van de de juiste buik oefeningen en behaal zo het mooiste resultaat.Te weinig trainen is natuurlijk ook niet goed omdat je lichaam hierdoor went aan het lage inspanningsniveau.Gevolg hiervan is dat de spiermassa niet verder toeneemt en bij het ouder worden zelfs afneemt.

BUIK OEFENINGEN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDE

Je onderbuikspieren trainen

Er zijn enorm veel oefeningen om je onderbuikspieren te trainen. Een selectie van de beste oefeningen vind je hieronder.

Je bovenste buikspieren trainen

De bovenste buikspieren train je eenvoudig thuis met de onderstaande crunches en buik oefeningen.

Schuine buikspieroefeningen

Schuine buikspieroefeningen zorgen voor een gedetailleerdere buik en zijn in sommige gevallen zelfs geschikt voor vrouwen tijdens en/of na de zwangerschap. Uiteraard in dit laatste geval luidt ons advies wel om te trainen onder professionele begeleiding.

Buikspieroefeningen apparaten en hulpmiddelen voor thuis

Buikspieroefeningen apparaten en hulpmiddelen voor thuis Bekijk onze buikspieroefeningen met een fitnessbal en buikspieroefeningen met een medicijnbal.

Of kies voor een sit up bank training. Probeer bijvoorbeeld onze crunch oefening met een sit up bank of kies voor één van de vele andere buikspieroefeningen op een fitnessbankje.

NIEUWE BUIKSPIEROEFENINGEN

Schuine buikspieren trainen? Kies voor de Lying leg raise

Lying leg raise schuine buikspieroefeningen, leg raises, buikspieroefeningen, cycling cross crunches, crunches Wil jij dat jouw buikspieren zich meer gaan aftekenen en dus beter zichtbaar worden? En train je regelmatig? Kies dan voor buikspieroefeningen die je buikspieren nog meer prikkelen. Die platte buik met zichtbare buikspieren krijg je niet alleen door de juiste voeding en door een laag vetpercentage.

Plank oefening, effectief en net even wat anders dan Crunches

Oblique crunch De oblique is een mooie buikspieroefening die zeker regelmatig bij de meer gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan.  Deze manier van crunchen zorgt er namelijk voor dat je een specifiek gedeelte van je buikspieren geïsoleerd traint waardoor je eenvoudiger een mooi afgetekend wasbordje krijgt. Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet.

Met de basic crunch train je o.a. jouw bovenste buikspieren

Basic Crunch De basis Crunch is een buikspieroefening die ideaal is om een strakke en platte buik te trainen. Het zijn met name de bovenste buikspieren die je traint zijn hiervoor essentieel. De basis crunch is daarom geschikt voor jouw complete strakke buik workout. Wat maakt de Basic crunch zo effectief? Tijdens crunches isoleer je een specifiek gedeelte van je.

Cross crunches voor je schuine buikspieren

Cross crunches Voor mensen die meer lijn en detail in hun buikspieren willen hebben raden wij aan om ook regelmatig buikspieroefeningen te doen die zich richten op de schuine buikspieren. Deze oefening, Cross crunches is hier een mooi voorbeeld van. Aan de hand van deze crunches prikkel je de schuine buikspieren en geef je ze een goede…

Schuine buikspieren trainen? Kies voor de Lying leg raise

Lying leg raise schuine buikspieroefeningen, leg raises, buikspieroefeningen, cycling cross crunches, crunches Wil jij dat jouw buikspieren zich meer gaan aftekenen en dus beter zichtbaar worden? En train je regelmatig? Kies dan voor buikspieroefeningen die je buikspieren nog meer prikkelen. Die platte buik met zichtbare buikspieren krijg je niet alleen door de juiste voeding en door een laag vetpercentage.

Oblique crunch, een prima crunch voor je schuine buikspieren

De oblique is een mooie buikspieroefening die zeker regelmatig bij de meer gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan. Deze manier van crunchen zorgt er namelijk voor dat je een specifiek gedeelte van je buikspieren geïsoleerd traint waardoor je eenvoudiger een mooi afgetekend wasbordje krijgt. Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren krijg je niet.

Side crunch voor mooie schuine buikspieren

De side crunch is een mooie buikspieroefening die zeker regelmatig bij de meer gevorderde sporters op zijn of haar buikspieroefeningenschema zou moeten staan. Deze manier van crunchen zorgt er namelijk voor dat je een specifiek gedeelte van je buikspieren geïsoleerd traint waardoor je eenvoudiger een mooi afgetekend wasbordje krijgt. Let wel op een platte buik met afgetekende buikspieren

Een strake buik met de abdominal crunch oefening op video

De abdominal crunch oefening crunches, Fitness, basic crunch, abdominal, cross crunches,crunch buikspieroefeningen youtube, Youtube buikspieroefeningen voor beginners. Stuk voor stuk prima oefeningen! Onze abdominal crunch oefening op Youtube laat een buikspieroefeningen zien waarmee je met name je onderbuikspieren traint. Bij deze oefening is het houden van de juiste balans enorm belangrijk. Rust, controle en de juiste houding zijn bij de basic crunch met een….

Wellicht ook interessant: