Bovenste buikspieren trainen

Je bovenste buikspieren trainen is essentieel onderdeel bij een platte buik workout. Zoals je misschien weet, bestaat je buikspier uit een groep van spieren die samen komen en deze vormen gezamenlijk je buikspieren. Andere onderdelen van je buik zijn je onderbuikspieren en de groep met schuine buikspieren. 

bovenbuikspieren-trainen

De ene buikspier ligt iets dieper in je buik dan de andere en is qua omvang groter, langer of dunner.  Daarnaast hebben ze uiteraard een andere functie in je bewegingsstelsel.

Voor een optimale resultaat van je workout doe je er verstandig aan niet alleen af te vallen maar ook om variatie in je buikspieroefeningen aan te brengen.  Een buikspieroefeningen schema met oefeningen die elk onderdeel van je buikspier isoleert zorgt voor een optimale prikkel tijdens het trainen.

Buikspieroefeningen voor je strakke buik workout

Een aantal goede crunches waarmee je de bovenste buikspieren kunt trainen vind je hieronder. Ze geschikt voor vrouwen en mannen.  Daarnaast ziet u hieronder een aantal oefeningen voor gevorderde en beginners

Uiteraard zijn de oefeningen voorzien van  bijpassende aanwijzingen en instructies. Dit maakt dat je veilig traint en dat je sneller resultaat boekt. 

Wij wensen je veel train plezier.  

De klassieke crunch

De klassieke Crunch isoleert tijdens het trainen je bovenste buikspier en geeft een enorme trainingsprikkel af. Daarnaast is de klassieke Crunch een prima oefening als warming up van je buikspieren training.

Voor meer crunch oefeningen en uitleg kijk dan op ons crunches overzicht.

De plank oefening

De plank oefening is goed voor je buikspieren en je rug. Daarnaast is er met de plank snel resultaten te behalen met het vergroten van de core stability.

De plank oefening opnemen in je buikspieroefening schema is zeker voor beginners bijna een must. Hoe doe oefening in zijn werk gaat zie op onze plank oefening pagina

Basic crunches

Basic crunches zijn oefeningen die je trainingsdoel specifiek laten trainen. Net als andere crunches als de V up of Leg raises, isoleert de basic crunch een specifiek gedeelte van je buik.

Wanneer jij buikspieren trainen als jouw trainingsdoel hebt, doe je er goed aan om de basic crunch of andere crunches op te nemen in je buikspieroefeningen schema.

Reverse Crunch 

Een hele populaire oefening om je onderste buikspieren goed te prikkelen is de Reverse Crunch. Deze oefening isoleert je onderste buikspieren waardoor er zo wordt er meer beroep op je spieren gedaan.

De juiste houding en techniek is altijd belangrijk alleen bij deze buikspieroefening vergt dit net even wat meer aandacht.

Een verkeerde uitvoering kan snel tot vervelende gevolgen leiden. Wil jij je onderbuikspieren trainen  met deze oefening? Let dan goed op en loop minder  risico op blessures.

Bekijk daarom onze uitleg van de Reverse Crunch oefening.

Buikspieren trainen met een medicijnbal 

Een afwisselende en effectieve manier om je bovenste buikspieren te trainen is het trainen met een medicijnbal.