BMIBMI berekenen

De Body Mass Index (BMI) is een maat voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte en deze berekenen wij aan de hand van een formule. Meer weten? Bekijk hier hoe bmi berekenen in zijn werk gaat..

Wat laat de BMI zien?

BMI berekenen geeft een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht in relatie tot je lengte.  De BMI kan op deze site worden berekend voor volwassenen tot 70 jaar.

Voor sommige groepen, zoals Aziaten en Hindoestanen, gelden andere grenswaarden. Dat heeft te maken met een andere lichaamsbouw. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, geeft de BMI geen goede indicatie.

Verschil BMI kind, vrouwen en mannen..

bmi-berekenen-vrouwenBMI berekenen vrouw

Door je BMI als vrouw zijnde laten uitrekenen krijg je een nauwkeurig beeld over hoe het gesteld is met het gewicht er zijn namelijk verschillen qua berekenen van de BMI tussen mannen en vrouwen .

Daarnaast is de BMI meter is namelijk een perfect meetinstrument waarmee je kunt gaan starten met afvallen. Er geldt voor zwangere vrouwen natuurlijk wel een uitzondering.  Meer weten? Lees dan hier meer over BMI berekenen voor vrouwen 

bmi berekenen mannen
bmi berekenen man

Classificatie BMI (kg/m2)Risico op comorbiditeit
Onder gewichtBMI <18,5Verhoogd
Normaal gewichtBMI 18,5-25Gemiddeld
OvergewichtBMI 25-30Verhoogd
Obesitas IBMI 30-35Matig
Obesitas IIBMI 35-40Ernstig
Morbide obesitasBMI >40Zeer ernstig

Afvallen voor kinderen..

afvallen-voor-kinderenHeeft u het vermoeden dat uw zoontje of dochtertje last heeft van overgewicht? Dan doet is het verstandig om dit goed te onderzoeken. Een gezond gewicht is namelijk ontzettend belangrijk voor zijn of haar ontwikkelen.

Steeds meer onderzoek toont aan dat overgewicht nadelige en verstrekkende gevolgen heeft voor een kind.

Meer weten? Bekijk dan onze afvallen voor kinderen pagina.

Geef een antwoord