Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

verantwoord-afvallenVerantwoord afvallen

Als je verantwoord wilt afvallen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten:

Gaat het afvallen niet te snel? Het is goed om een doel te stellen van ongeveer 10-15 % van je gewicht te verliezen, probeer dat gewicht eerst de rest van het jaar eens te houden en ga dan nieuwe doelen stellen.

Heb ik nog energie om wat te doen?

Het dagelijks leven gaat door! De leuke en minder leuke dingen moeten gewoon gedaan worden, daar heb je energie voor nodig, energie wordt gehaald uit je voeding en bij afvallen ook uit het vet wat je verbrand. Als het te snel gaat kan je lijf het niet bijbenen en raak je uitgeput of futloos, evalueer wat je doet, ben je niet te streng? Of kan ik misschien beter contact opnemen met bijvoorbeeld een arts of diëtist.

Krijg ik voldoende vocht binnen?

De afvalstoffen van het afslanken moeten weggevoerd. Het is daarom belangrijk om veel te drinken, 2 liter water is dan meestal wel voldoende.

Krijg ik alle vitamines en mineralen binnen die ik nodig heb?
Net als altijd is het ook nu van groot belang om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Je eetpatroon is nu anders en je kan tekorten krijgen doordat je niet alles eet wat je nodig hebt, vul dit aan met preparaten van apotheek, drogist of online-aanbieder.

Is mijn ontlastingspatroon nog voldoende?

Minimaal 1 x per 3 dagen ontlasting is de regel, lukt dit niet kijk wat je doet, mis je iets? Neem contact op met degene die je begeleid of met je huisarts. Met verschillende voedingsmiddelen die weinig calorien bevattten kan je al eenbeter ontlastingspatroon krijgen, vraag hiernaar!

Blijven mijn spieren sterk?

Behoud je kracht om te kunnen bewegen, krijg je je ene been niet meer voor de andere? Komt het door spierpijn of ben je echt aan het afbreken, voel wat je doet en vraag zo nodig om hulp!

 

Geef een antwoord