Waarom is het belangrijk om met mes en vork te eten?

Waarom is het belangrijk om met mes en vork te eten?

Waarom-is-het-belangrijk-om-met-mes-en-vork-te-etenWaarom is het belangrijk om met mes en vork te eten?

Je leest vaak in allerlei afvalboeken dat je met mes en vork moet gaan eten wanneer je ‘op dieet’ bent.

Waarom is dit nou zo belangrijk? En welke voordelen biedt het?

Voordelen om met mes en vork te eten

Een voordeel bij eten met mes en vork is, dat je heel bewust eet, je schuift iets niet zomaar naar binnen, je moet er echt voor gaan zitten. Lopend met mes en vork eten lukt niet, lopend eet je al snel de vlugge happen naar binnen.

Neem bijvoorbeeld een dagje winkelen: een ijsje, een frietzak friet, een gebakken vis, een loempia, allemaal zaken die je zult laten staan als je ze met mes en vork moet eten, omdat het domweg niet mogelijk is in een drukke winkelstraat.

Aandacht

Aandacht voor eten is erg belangrijk, wees bewust van wat je eet, met mes en vork eet je veel bewuster en sla je het onbewuste makkelijker over.

Fruit

Fruit is iets wat je makkelijk uit de hand eet, maar wanneer je rustig gaat zitten en het in parten snijd, zul je zien dat je er langer mee doet, dat je sneller verzadigd bent en dus minder snel geneigd er meer achteraan te gaan eten

Kauwen

Wanneer je met mes en vork eet, leer jezelf aan om tijdens het eten zo nu en dan je besptek neer te leggen, bij voorkeur na iedere hap, je eet ook dan bewuster, rustiger en bent sneller verzadigd.

Kauw goed na iedere hap, dat zorg ook voor meer verzadiging.

Wil je meer weten over afvallen? Bekijk dan ook onze tips bij afvallen.

Geef een reactie