Leren afvallen

Leren afvallen

leren-afvallenLeren afvallen

Afvallen is niet alleen maar een kwestie van weinig eten, afvallen is ook een kwestie van producten kennen, gezond eten, goede keuzes maken, sterk zijn en bewegen.

Voordat je al die kennis onder de knie hebt, kan daar best een tijdje overheen gaan.

Afvallen doe je in kleine stapjes, neem je tijd!

Oefeningen zijn een belangrijk hulpmiddel

Oefeningen om af te vallen zijn er in soorten en maten. Het klinkt gek, maar het kan een belangrijk hulpmiddel zijn om om gestructureerd te te werk te gaan. Oefenen moet daarnaast ook leuk zijn, het is goed om het met z’n tweeën te doen en dan zo mogelijk er een spelletje van te maken.

‘nee zeggen’

Speel bijvoorbeeld bij het drinken van een kopje thee gastvrouw- of heer en gast. Steeds bied je elkaar iets aan en beantwoord je met nee, op verschillende manieren, je moet dit echt leren! Je zal merken als je goed oefent, het beantwoorden met nee steeds beter gaat!

Wissel na 5 keer oefenen van rol en biedt elkaar verschillende etenswaren aan.

Oefen beide rolle, de ene keer ben je degene die iets aanbied, de andere keer ben je degene die iets afwijst. Het klink gek, maar de manier waarop je een voedingsmiddel kunt ‘afwijzen’, (‘nee zegt’) kan het makkelijker maken! Oefen maar!

Uitdagen

Daag elkaar ook uit, zeg bijvoorbeeld: ach, doe niet zo ongezellig of toe joh, die ene maakt toch niet uit…. Waarschijnlijk kun je er zelfs om lachen!

Heb jij leuke tips en wil je deze delen? Laat dan een bericht achter.

Meer weten?

Bekijk hier meer tips om af te vallen

Geef een antwoord