Gezond etenGezond eten

Gezond eten is niet alleen belangrijk voor wanneer je wilt afvallen. Ook heeft gezonde voeding enorm veel invloed op je dagelijks functioneren en je welbevinden.

Eet je namelijk gezond, dan ben je veel vitaler en vitter in vergelijking met mensen die structureel ongezonde voeding nemen.

Met gezonde voeding zorg je er voor dat je lichaam alle voedingsstoffen binnen krijgt die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Deze voedingstoffen leveren namelijk energie, zorgen voor de opbouw en onderhoud van het lichaam. Daarnaast reguliert het onze hormonen en enzymen en stimuleert je de darmwerking en zorgt het voor warmteregulatie.

Gevarieerd eten

Belangrijk is dat je gevarieerd eet. Zo is het bijvoorbeeld dat ondanks dat eiwitrijk voedsel over het algemeen gezond is, je lichaam ook tal van andere bouwstoffen, vitamines en mineralen nodig heeft.

Wil je meer weten over gezond eten? Bekijk dan ook onze gezond eten tips.

Bewegen is ook belangrijk naast gezond eten

Wil je gezonder gaan leven, of wil je langer vit en vitaal blijven? Dan is het verstandig om naast gezonde voeding ook eens te kijken naar je beweegpatroon.  Verantwoord bewegen is namelijk net zo belangrijk dan gezonde voeding.

Verantwoord bewegen

Lang niet iedereen weet wat verantwoord bewegen is. Daarom is er door het Nederlands Instituut voor Gezond Bewegen de norm bewegen vastgesteld.  Deze Nederlandse norm gezond bewegen laat zien hoeveel dagelijkse beweging voor jou gezond is.

Deze norm bewegen is niet voor iedereen gelijk. Zo ligt de norm voor kinderen anders dan de norm voor volwassenen. Uiteraard is er ook een norm voor ouderen. Zeker voor deze doelgroep is het interessant om te blijven bewegen. Meer bewegen voor ouderen is dan ook een serieus thema binnen het NISB.