Cardio training met een schema voor een hogere vetverbranding

Cardio-trainingCardio training

Cardio training is een training/activiteit waarbij je er voor zorgt dat je een verhoogde hartslag krijgt.

Bekende cardio trainingsvormen zijn hardlopen, zwemmen, fietsen, roeien en steppen.

Cardio is de afkorting van het woord cardiovasculair, volgens Van Dale heeft ‘cardiovasculaire’ betrekking op zaken rondom het hart en bloedvaten.

Cardiotraining afvallen

Tijdens de cardio training is het de bedoeling om langdurig bewegingen en activiteiten uit te oefenen waarbij je een verhoogde hartslag krijgt. Zorg er voor dat je je longen niet uit je lichaam “jaagt” door te bewegen met een te hoge hartslag.

Cardiotraining schema

Cardio is een veel ingezet middel om mensen te helpen met afvallen. Bij een goed en uitgebalanceerd afvalprogramma neemt cardiotraining een belangrijke plaats in. Zo zijn er  cardio trainings schema’s voor vetverbranding en is er zelfs een cardio training om extra buikvet te verbranden.

Wanneer je cardio oefeningen doet heeft je lichaam namelijk energie nodig om de oefeningen uit te kunnen voeren. Deze energie haalt ons lichaam uit het verbranden van voedingstoffen als eiwitten, koolhydraten en vetten. Wanneer je lichaam vet gaat verbranden val je uiteindelijk af.

Cardiotraining buikvet

Naast dat cardio training er voor kan zorgen dat je op het juiste gewicht blijft, heeft het ook nog andere voordelen. Zo zorgt cardio training er voor dat je longcapaciteit toeneemt.

Ook zorgt cardio er voor dat je hartconditie verbetert, je bloeddruk verbetert en het cholesterolgehalte in je bloed afneemt.

Cardio training zorgt er ook voor dat je beter in je vel komt te zitten. Wanneer je last hebt van depressiviteit en/of neerslachtige gevoelens, ga dan eens een paar keer per week hardlopen. Tijdens het hardlopen (cardio) maakt je lichaam onder andere de stof dopamine aan. Deze stof zorgt er voor dat je je prettiger gaat voelen.

Daarnaast helpt cardiotraining je met het “leegmaken” van je hoofd. Dagelijkse beslommeringen kun je dan even van je afzetten.

Cardiotraining crosstrainer.. 

Geef een antwoord