Afvallen mannen en vrouwen

Afvallen mannen en vrouwen

Afvallen:verchil-man-en-vrouwAfvallen mannen en vrouwen.. de verschillen

Hoeveel energie iemand verbruikt, is afhankelijk van geslacht, lengte, leeftijd, gewicht, hoeveel hij of zij beweegt en de zwaarte van de inspanning. Als het om afvallen gaat maakt dus wel degelijk uit of je man of vrouw bent!

In het algemeen geldt dat vrouwen bij dezelfde hoeveelheid inspanning minder energie verbruiken dan mannen. Dat komt doordat ze verhoudingsgewijs minder spierweefsel hebben en het energieverbruik daarvan is relatief hoog. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbruikt.

Er zijn meer mannen met overgewicht maar vrouwen hebben vaker last van ernstig overgewicht. De energiebehoefte van mannen tussen de 30 en 50 jaar met een zittend beroep en weinig beweging in de vrije tijd ligt rond de 2500 kilocalorieën per dag. Vrouwen tussen de 30 en 50 jaar met dezelfde inactieve leefstijl kunnen met gemiddeld 2000 kilocalorieën toe.

Naarmate je ouder wordt, wordt de energiebehoefte lager.
Het verschil in energieverbruik tussen mannen en vrouwen is dus al snel 500 kcal!
Dit is ook de reden waarom sommige mannen makkelijker af kunnen vallen dan vrouwen, hun energiebehoefte is hoger, bij een energiebeperkt dieet kunnen zij dus snellen minder innemen dan zij nodig hebben en op deze manier afvallen. Zo wordt bijvoorbeeld buikvet verbranden iets eenvoudiger.

Energiebehoefte groter bij mensen die veel bewegen

De energiebehoefte is groter bij mensen die veel bewegen. Jongeren in de groei en vrouwen die borstvoeding geven hebben ook extra energie nodig. Ook bij sommige ziektes, bijvoorbeeld bij koorts, en na operaties is sprake van een verhoogde energiebehoefte.

Als het lichaam ongeveer dezelfde hoeveelheid energie binnenkrijgt als het nodig heeft, zal het de energie uit het eten van die dag gebruiken. Of de energie meteen wordt gebruikt of later, bijvoorbeeld ’s nachts, hangt af van de energiebehoefte op dat moment. Het maakt dus niet uit op welk tijdstip je eet, het totaal zorgt voor de energie-inname.

Geef een antwoord