afvallen-op-je-buikBuikvet verbranden

Afvallen rond je buik is erg belangrijk, buikvet is namelijk een grote voorspeller van hart- en vaatziekten en diabetes.

Wanneer het vet rond de buik minder wordt, zie je er als snel een stuk slanker uit! Het loont daarom dus zeker om je te concentreren op jouw vetverbranding.

Hoe kan ik afvallen op mijn buik?

De kilo’s rond je buik zijn voornamelijk vet, de opslag van dat vet gaat bij iedereen anders, de een heeft meer op z’n heupen, de ander rond de buik. Zo zijn er best wat wel verschillen tussen man en vrouw als het om afvallen gaat.

Wil je afvallen op je buik? Dan moet het vet verbrand worden, als je geen vet verbrand kan je rond je buik niet afvallen.

Vet verbranden kan door middel van:

  1. Bewegen/ cardio training (hiermee worden geen buikspieroefeningen bedoeld)
  2. Een dieet ( Er zijn verschillende diëten bijvoorbeeld koolhydraatbeperkt dieet en proteïnedieet zijn goede voorbeelden waarbij het vet verbrand wordt.

Wil je daarnaast nog wat extra aan je buikje doen? Dan kan je oefeningen doen die vooral zorgen dat de spieren rond de buik strakker worden!

Hoe train ik mijn buikspieren?

Buikspieren ga je pas zien, als het vet weg is, van alleen buikspieroefeningen wordt je dus niet slanker. Wat je extra kan doen is trainen van buikspieren, ze zullen je buik niet slanker maken, maar wel strakker.

Je buikspieren kan je de hele dag door gebruiken door goed rechtop te zitten. Wanneer je onderuit zakt gebruik je je buikspieren niet. Probeer het maar eens!

Er bestaan verschillende buikspieroefeningen om je buik strakker te kunnen maken. Een voorbeeld van een bekende buikspieroefening is de sit-up.

Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens geprobeerd om buikspieroefeningen te doen, zonder resultaat, dat klopt! Ondersteun de oefeningen altijd met cardio training, als bijvoorbeeld een uur fietsen.

Heb jij ervaring met buikvet verbranden en heb je tips die je wilt delen? Of heb je vragen? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord