Calorieen verbranden? Begin met trampoline springen

Calorieen verbranden? Begin met trampoline springen

trampoline-springenTrampoline springen

Je zou het in eerste instantie niet denken maar trampoline springen is echt een geweldige vorm van bewegen en is uitermate geschikt voor zowel jong als oud.

Trampoline springen en afvallen werkt enorm goed bij jonge en vitale mensen. Je verbrandt in rap tempo een hele partij vet en je krijgt (weer) mooie lijnen en vormen in je lichaam. Met name je afvallen rond je buik werk enorm goed met trampoline springen.

Het werkt allemaal vrij eenvoudig. Binnen een half jaar bereik je al schitterende resultaten. Het enige wat je hoeft te doen is 20 minuten per dag gebruik te maken van een trampoline.

Wil je effectiever trainen en daardoor sneller afvallen? Maak dan gebruik van een trainingsschema. Dit schema staat vol met leuke trampoline oefeningen. Trainen op  de trampoline wordt zo ook nog eens leuker. Je hebt namelijk veel meer variatie in de sprongen.

Bewegen voor ouderen, revaliderenden en mensen met een beperking

Ook voor ouderen, mensen die moeten revalideren en mensen met een beperking is trampoline een perfecte manier van bewegen.Dit blijkt ook uit het onderzoek dat door NASA is gedaan naar effecten van trampoline springen op het menselijk lichaam. De conclusie van de onderzoekers is helder.

Trampoline springen is uitermate geschikt voor ouderen, revaliderenden en mensen met een beperking.Het grootse voordeel van trampoline springen is dat het veel beter is voor de knieën, enkels en andere gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Er komt namelijk veel minder druk op te staan omdat de vering van de trampoline de nodige klappen absorbeert.

Trampoline met beugel:

Er is inmiddels ook een speciale mini trampoline handgreep op de markt gebracht. Deze is ideaal voor ouderen, mensen met een beperking of revaliderenden. Tijdens het springen blijf je hierdoor makkelijker in balans en spring je gecontroleerder.

Met deze beugel maak je van je eigen trampoline een professionele trampoline zoals de fysiotherapeut hem gebruik.