Bootcamp oefeningen

by lijflijn januari 12, 2016
Bootcamp

BootcampBootcamp oefeningen 

De naam bootcamp zegt het misschien al maar de training is gebaseerd op de trainingsmethode van Amerikaanse militairen. Door de bootcamp oefeningen zorg je er voor dat je lichaam krachtiger wordt en dat je conditie verbetert.

Tijdens de training komen oefeningen aanbod als hardlopen, circuittraining, intervaltraining, krachtoefeningen en stationstraining.

Wat je bereikt gedurende de bootcamp sessies is dat je coördinatievermogen toe neemt en dat je lichaam krachtiger, leniger en sneller wordt. Mentaal gezien kun je ook de nodige veranderingen verwachten.

Zo kweek je het nodige doorzettingsvermogen en vergroot je de belastbaarheid van je lichaam. Ook ervaren veel mensen een trots en voldaan gevoel wanneer zij zich door de bootcamp oefeningen heen ‘’rollen”.

Werken met een schema met bootcamp oefeningen

Bootcamp trainingssessies werken zijn het meest effectief wanneer  diverse de oefeningen volgens een bepaald schema worden uitgevoerd die een specifiek doel hebben.

Op het internet  zijn  er voorbeelden zat van deze schema’s. Zo heb je speciale oefeningen voor binnen, voor thuis, juist voor buiten, voor tweetallen of voor de benen kortom er is voldoende variatie mogelijk en met behulp van de schema’s kan bootcamp op enorm veel locaties georganiseerd worden.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!